söndag 28 juni 2009

Stocksund Hamnkrogen

Besökte igår Stocksunds hamn och Hamnkrogen. En mycket mysig kväll i den underbara sommarkvällen. Det är ju tur att Marina Läroverket ligger där och att deras skolmatsal på sommaren blir vår hamnkrog.
Gott om folk i alla åldrar. Uteserveringen är extra mycket ute just nu för tygtaket som bl a kan ses på hemsidan gick sönder av allt regnande tidigare i sommar.
Jag åt halstrad rödtunga med räk- och löjromsmajonäs o färskpotatis, till efterrätt vit chokladpannacotta med rårörda hallon. Det var mums! Trevlig meny med både stort o smått och alla prisklasser.
En underbar kväll i den fina sommarkvällen. Här finns mycket att titta på o njuta av, ballonger, båtar och vatten.

tisdag 23 juni 2009

Nora Träsk - mygginvasion - besprutning

Nu är det klart att det blir besprutning 24-25 juni.
Mer information finns på kommunens hemsida.

måndag 22 juni 2009

Nora Träsk - mygginvasion

Nora Träsk, Danderyd är översvämmat efter allt regnande. Det innebär bl a att myggen trivs alldeles utmärkt och lägger massor med larver som nu kläcks.
Problemet har uppmärksammats av TV4. Myggen är ett stort problem för de närboende och dagis som knappt kan gå ut för alla mygg. Själv går jag sällan i kortärmat på mina promenader.
Vattnet i och runt Nora Träsk är allt för stillastående. Området är i behov av upprensning även om det är väldigt vackert också.
Kemikalieinspektionen har nu gett tillstånd till besprutning av mygglarverna. Innan det kan ske måste de kringboende informeras och larverna räknas.
Nora Träsk är en fågelsjö och just nu är där massor med grodyngel så det gäller att gå varsamt fram.

lördag 13 juni 2009

Mysteriet på badberget

Vid badberget är dessa ord målade på berget. Vem har målat dit dem? Vad står de för? Är det ett citat? Någon som vet - jag har ingen aning och blir tacksam för kommentarer.

fredag 12 juni 2009

Minnesstavla

Nora Strand slutar med en vändplats och fortsätter med en gångväg. En vacker promenad i försommaren. (Till höger går "Hitlerstigen" )
Ganska snart kommer man till en bänk med en minnesplatta och i dessa dagar en bukett med blommor. Jag har fått frågor om vad detta är för det finns inga årtal på plaketten.
Anatoliy Ponomarenko var ambassadör för Ukraina vars ambassad ett tag låg vid Borgenvägen. Vid en promenad i maj 2008 fick Ponomarenko en hjärtinfarkt. Trots grannar hjälp gick hans liv ej att rädda.
Jag vet ej vem som satt upp minnesplaketten.