onsdag 30 juli 2008

Danderyd - Stocksund strandpromenaden, början

Vid tillfälle tar jag en helt ljuvlig promenad utmed Edsviken från Kevinge Strand (bilden ovan) till Stocksunds hamn. En jättefin promenadväg utmed vattnet. Danderyds kommun har gjort i ordning strandpromenaden med nya trappor, soffor, bra jämn väg - även för barnvagn.
Kevinge Gård ägdes förr av lanstinget och där var under några år en sjuksköterskeskola. Det var undervisningssalar och studentrum där det nu är radhus. Kevinge Gård är numera privarägt. Jag var inne o tittade när landstinget sålde huset. Då var det rejält slitet och fult målat/tapetserat. Idag är det ett jättefint hus igen med en väl underhållen trädgård.
För minst 10 år sedan så gjorde Stockholms Golfklubb och Danderyds kommun ett markbyte. Golfklubben fick mark nere vid Kevinge Strand för att där bygga ett stort kontorskomplex. Just då havererade kontorsmarknaden i stockholmsregionen och bygget blev inte av. Senare byggde golfförbundet huset till höger. Det går i samma stil som det gamla klubbhuset, till vänster. Det huset var ursprungligen Kevinge Gårds lada.

Inga kommentarer: